Neix Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat

S’acaba de presentar oficialment Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat. Ha estat aquest 18 de març, amb la presència del bisbe Agustí Cortés; del director de l’entitat, Joan Torrents, i de la cap d’acció social, Conxa Marquès. Tots tres han coincidit a assenyalar la importància d’aquesta fita en la vida i missió de l’Església que peregrina a Sant Feliu. “És la nostra voluntat -ha dit Mons.Cortés- que l’acció caritativa i social estigui molt implicada en la vida de la diòcesi.” “No es pot ser un cristià autèntic sense tenir en compte els pobres“, ha afirmat també, “l’objectiu de Càritas és manifestar el rostre de més justícia i més caritat dels deixebles de Jesús envers el món que pateix”.

El director de Càritas diocesana de Sant Feliu, Joan Torrents, ha explicat breument la missió i els eixos de l’entitat: “La nostra missió és acollir i treballar amb les persones en situació de pobresa i necessitat, perquè siguin protagonistes del seu propi desenvolupament integral, des del compromís de la comunitat cristiana. “Tot això inclou l’acció social, la sensibilització de la societat i la denúncia de les situacions d’injustícia amb fets i paraules per aconseguir un món més just i solidari.

La nova Càritas Diocesana de Sant Feliu comença ara la seva història, però no la comença de zero. És hereva de la tasca que fins fa poc feia conjuntament amb les Càritas de Barcelona i Terrassa. La nova Càritas de Sant Feliu és l’encarregada de promoure, orientar i coordinar l’acció caritativa i social de l’Església en un terriori que comprèn les comarques del Garraf, l’Alt Penedès, part de l’Anoia i el Baix Llobregat. Durant l’any 2013 s’han atès més de 12.000 famílies, que equival a un nombre aproximat de 50.000 persones. L’augment de la demanda ha estat d’un 2,5% pel que fa a l’any 2012. Preocupa especialment a Càritas Sant Feliu l’alt percentatge de menors atesos i també les problemàtiques vinculades a la manca d’habitatge i d’ocupació. Més dades sobre els programes de Càritas aquí.

“La valoració global de la tasca realitzada per Càritas és molt satisfactòria des del punt de vista evangèlic -ha acabat dient el bisbe Agustí Cortés– però tenim la sensació que no podem arribar a tot el que la realitat ens demana. Fem tot el que podem fer, el que és al nostre abast, i ho fem amb bona voluntat, però potser no fem prou. Els resultats, comparats amb la necessitat, són petits.”

Durant l’acte de presentació també s’ha subratllat la importància decisiva del voluntariat, que actualment s’aproxima al miler de persones. Tots ells han estat convocats el pròxim 12 d’abril a Montserrat per celebrar la I Trobada Diocesana de Voluntaris de Càritas de Sant Feliu de Llobregat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!