Al llarg de la història del cine, son molts els directors que han apostat per fer una pel·lícula que tracti el tema de les possessions infernals. La majoria ho han fet amb l’únic objectiu d’atraure els amants del gènere de terror, però n’hi ha pocs que ho facin amb un autèntic rigor històric que s’apropi a la idea de “dimoni” que recull l’evangeli. Precisament, amb aquest objectiu, els directors catòlics Chuck Konzelman i Cary Solomon han decidit portar a la gran pantalla Nefarious, la Palabra del Diablo, un film que tot i tractar el tema de les possessions infernals, trenca tots els clixés establerts en aquest gènere i mostra el dimoni amb rigor, fins i al punt que la pel·lícula té un gran nombre d’al·lusions directes a la Bíblia. 

Aquesta pel·lícula, que s’estrenarà als cinemes Gran Sarrià de Barcelona el 2 de febrer, explica la història d’un assassí en sèrie, que just abans de ser condemnat a mort, diu al seu psiquiatre que el dimoni viu dins seu i que cometrà tres assassinats més en la seva estada a la presó. Amb aquesta premissa, basada en una novel·la de Steve Deace, els directors Konzelman i Solomon tracten temes com l’escepticisme del psiquiatre, que només creu en la ciència, o la supèrbia, que mostren els dos protagonistes en un gran duel dialèctic que recorda les temptacions de Jesús en el desert. Els cineastes ens mostren un dimoni que intenta corrompre la societat, i tot el que està relacionat amb la dignitat humana, i ho fan amb un guió molt ben estructurat, en el qual també trobem un sacerdot que té un paper molt rellevant. 

Els dos directors, que ja van produir el film que explica la història de conversió d’Abby Johnson, una coneguda activista provida, han rebut moltes felicitacions, fins i tot d’exorcistes catòlics com el P. Carlos Martins, dels Companys de la Creu, que va definir la pel·lícula com la “que millor retrata la possessió demoníaca”. Com va dir aquest sacerdot, la virtut de Nefarious és que en lloc de centrar-se en els fenòmens paranormals, el film ajuda l’espectador a entendre com pensa el dimoni, exhibint amb habilitat “l’ànsia insaciable i la formidable intel·ligència que pot tenir”. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!