S’estrena la pel·lícula Nefarious (de Chuck Konzelman & Cary Solomon 2023), que provoca molts comentaris: d’una banda, és un tema “extraordinari” que mou a la curiositat, com és el de les possessions; i de l’altra, és un film confessional que recull una interpretació “tradicional” que topa amb la visió d’una cultura més generalitzada avui dia, on aquesta doctrina genera rebuig. Així, la polèmica està servida.

Qui hi busqui el gènere fantàstic o de terror s’avorrirà, ja que gairebé no té efectes especials, però és molt més profunda, ja que toca tots els temes que giren al voltant d’un endimoniat: procés del mal a poc a poc des de petits furts, influències de l’espiritisme, com el diable està implicat en els atemptats contra la vida com són l’avortament i l’eutanàsia, influències polítiques de l’odi a la religiositat… Tot plegat centrat en les converses entre un psiquiatre i un condemnat a mort.

L’acció es va produint al fil d’aquestes converses, per això el metratge no es fa lent ni avorrit en cap moment. És un cinema que aconsegueix captar l’atenció sense un ambient gaire fantàstic: tracta així un fenomen àmpliament documentat en la tradició, i això farà que la trobin una pel·lícula estupenda els qui pensin que la societat està mancada de religiositat i que hauria de sortir d’aquest engany. Ara bé, hi aniran a la contra els que es fixin en arguments que poden qualificar de massa tradicionals i pensin que cal actualitzar-los.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!