L’any 2022 ha resultat un any ben difícil: onada de coronavirus, guerra a Ucraïna, crisi energètica i econòmica, crisi alimentària global, crisi mediambiental…

Més de 1.300 milions de persones viuen en situació de pobresa i vulnerabilitat; més de 100 milions viuen conflictes armats i 100 milions més són refugiats o desplaçats.

La situació global dels nens i nenes s’ha degradat i va a pitjor des de la Segona Guerra Mundial

Des de Missions Salesianes proposen capgirar la situació i portar esperança a tothom aquest Nadal. Per això, han posat en marxa la campanya “Capgira-ho”.

Com explica el director de Missions Salesianes, Luis Manuel Moral, “els carrers són plens de llums i les botigues plenes de persones comprant. Nosaltres proposem que aquest Nadal sigui un Nadal ‘en sortida’, un Nadal missioner en el qual les persones més vulnerables, les víctimes de la guerra, les persones refugiades, els nens i les nenes que viuen al carrer… totes aquelles persones estiguin presents i que plegats puguem canviar aquestes realitats injustes”.

Missions Salesianes, juntament amb els missioners salesians que treballen a 134 països, estan compromesos amb la lluita contra la pobresa i les desigualtats i la protecció i l’educació de menors i joves vulnerables arreu del món.

Els reptes són aconseguir que els més de 258 milions de nens i nenes que no van a l’escola puguin fer-ho; atendre les persones desplaçades i refugiades pels conflictes; protegir i defensar els drets de les infàncies vulnerables, i tenir cura de la Casa Comuna amb projectes de desenvolupament sostenible.

La campanya nadalenca vol ser una oportunitat per a totes les persones que es vulguin comprometre amb un món on ningú es quedi enrere.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!