A Jordània les comunitats cristianes viuran el proper Nadal renunciant als moments festius que habitualment precedeixen i acompanyen les celebracions nadalenques, com a signe de respecte i proximitat a les víctimes innocents de les operacions militars a la franja de Gaza i als territoris palestins.

Ni mercats de Nadal, ni desfilades d’escoltes i bandes de música, ni concerts ni processons, ni festes de distribució de regals als nens.

La petició de cancel·lar els actes de convivència relacionats amb les solemnitats litúrgiques del temps de Nadal prové del Consell de Líders de les Esglésies de Jordània.

Després d’una reunió organitzada per l’arquebisbat grecoortodox d’Amman, els dirigents de les Esglésies i comunitats eclesials de Jordània van emetre un comunicat en el qual demanen que els donatius i ofrenes de la col·lecta especial que es farà a totes les Esglésies diumenge 12 de novembre es donin a la població de Gaza.

Tots els cristians de Jordània estan convidats a viure el proper Nadal de forma sòbria i recollida, participant a les celebracions litúrgiques i renunciant als moments públics de festa.

En el comunicat, els caps de les Esglésies de Jordània comparteixen la “posició ferma” que el rei Abdullah II ha adoptat davant les atrocitats que tenen lloc a Terra Santa, i donen suport a tots els esforços per “silenciar la veu de la guerra”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!