El missioner espanyol Andrés García, de la congregació dels Missioners de la Consolata, alerta des de Veneçuela de les morts entre els nens de l’ètnia warao a l’estat de Delta Amacuro, fronterer amb la Guaiana.

A la web dels Missioners de la Consolata, García expressa l’alarma per la situació que es viu amb aquestes morts.

En un vídeo, ensenya “algunes de les tombes dels nens warao que estan morint en aquests dies a les localitats de Mukoboina i Jokorinoko, de la parròquia Manuel Renaud, municipi Antonio Díaz, de l’estat Delta Amacuro, a la República Bolivariana de Veneçuela. També en altres localitats de la mateixa parròquia i les de la parròquia veïna s’estan multiplicant casos greus”.

“El dolor de les famílies és immens i, com es veuen a les imatges, ja no queden ni llàgrimes per plorar, només dolor i molts interrogants: què està passant? Per què? Qui ens ajudarà? Quan? Fins quan? Quant val la vida d’un nen warao? Quants més hem de morir i veure morir perquè els que poden posar-hi remei actuïn amb contundència? Els temps i els ritmes d’actuació serien iguals si fóssim germans, pares, fills dels ‘poderosos’?”

El missioner també es pregunta si hi haurà altres urgències sanitàries per sobre d’aquesta o altres prioritats: “Seria diferent si aquests brots s’estiguessin donant als benestants de Tucupita?”

Andrés García assenyala que, segons la descripció dels familiars i veïns dels infants que moren, els símptomes són “febre, mal de cap i de coll, convulsions i, ja prop de la mort, senten opressió al pit. Els nens moren en 72 hores”. En els darrers dies també alguns adults tenen els mateixos símptomes.

S’han enviat a Caracas algunes mostres per ser examinades. El missioner espera resultats per establir diagnòstic i fer tractament i prevenció, i assenyala: “La nostra esperança es troba en Aquell que va fer dels pobres i dels oprimits una priorat en la seva vida i per ells va morir i confiant en tota la humanitat va ressuscitar per alliberar-nos de la por a la mort i a les forces que volen apagar la llum i la vida.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!