Mor un missioner català a Colòmbia

El sacerdot diocesà Sebastià Aldomà Bonjoch ha mort a Cali (Colòmbia) el 5 de gener, després de 53 anys com a missioner.

Nascut a Castellnou d’Oluges, a la Segarra lleidatana, el 1929, va ser ordenat sacerdot el 1955. Va exercir el ministeri sacerdotal a diverses parròquies lleidatanes, però la seva il·lusió era servir en terres de missió. Per això, es va unir a l’Obra de Cooperació Sacerdotal Hispanoamericana, OCSHA. Des del 1961, a la diòcesi de Cali, va servir els més pobres, a la perifèria, els més abandonats.

Va posar en marxa, juntament amb altres iniciatives, a la zona de Siloé, un barri popular a Cali, una llar infantil i una granja-escola, dedicades a les etapes més importants de l’educació, com és la infància i la joventut. A la zona treballaven molts veïns i amb els productes obtinguts (fruites, verdures i ramat) aconseguien un cert rendiment per mantenir una empresa veritable.

Durant 30 anys ha estat l’encarregat del cementiri “Jardins de l’Aurora”, al mateix barri de Siloé, i del qual havia estat nomenat capellà, on va poder dur a terme una tasca d’acompanyament a les famílies.

L’arquebisbe de Cali, Mons. Darío de Jesús Monsalve, ha expressat el seu dolor per la pèrdua “d’aquest germà nostre i servidor en Crist, el qual amb senzillesa i humilitat va oferir els seus serveis pastorals a diferents parròquies de l’arxidiòcesi. Recordem el seu treball incansable d’evangelització a les perifèries de la nostra ciutat des del moment de la seva arribada a Santiago de Cali”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!