Mor Ramón Echarren

Mons. Ramón Echarren Ystúriz, bisbe emèrit de Canàries, ha mort a les 5.30 d’avui dilluns 25 d’agost. Fins al dimecres 27 el seu cos romandrà a la catedral de Santa Anna, on se celebrarà la missa funeral presidida pel bisbe de Cànaries Francisco Cases. Després, les despulles seran traslladades a la capella de la Mare de Déu dels Dolors de la catedral canària.

Mons. Echarren va néixer a Vitòria el 1929. Va ser ordenat sacerdot el 1958 i bisbe des del 1969. Era llicenciat en Teologia per la Universitat Pontifícia Gregoriana de Roma i llicenciat en Ciències Socials per la Universitat de Lovaina (Bèlgica). Tota la seva vida ha estat molt vinculat a Càritas i a la pastoral social des del començament del seu ministeri sacerdotal.

Va ser nomenat bisbe auxiliar de Madrid el 22 de desembre del 1969 i durant nou anys va ser bisbe auxiliar de Madrid amb el cardenal Vicente Enrique Tarancón. El 29 de novembre del 1978 va ser nomenat per al govern pastoral de la diòcesi de Canàries. Mons. Echarren va prendre possessió d’aquesta diòcesi el 13 de gener del 1979.

El 26 de novembre del 2005 va ser acceptada la seva renúncia al capdavant d’aquesta diòcesi per motius d’edat.

A la Conferència Episcopal Espanyola va ser director del Secretariat de la Comissió Episcopal per al Clergat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!