El pare Miguel Pajares ha mort aquest matí a l’Hospital Carlos III de Madrid a causa del virus de l’ebola. Pajares havia estat repatriat des de Libèria i havia estat tractat amb un medicament experimental. El seu estat aquests últims dies semblava estable.

Miguel Pajares, de 75 anys, s’havia contagiat en estar amb contacte amb el director de l’Hospital de San José, a Monròvia, Libèria, el camerunès Patrick Nshamdze, a qui havien realitzat un test i havia donat un fals negatiu. El sacerdot, que havia pres mesures preventives, es va relaxar en el seu tracte amb els pacients i es va acabar infectant.

La càrrega viral i l’estat del pacient influeixen en la rapidesa amb la qual avança la malaltia. La velocitat en què avança és crucial perquè el cos tingui temps a fabricar o no anticossos. Miguel Pajares ja havia patit una malaltia prèvia i tenia més risc de morir, ja que el seu organisme no es trobava en bones condicions per respondre al virus de l’ebola.

El cas del pare Miguel és un més a la llarga llista de metges i infermeres que s’han infectat amb el virus de l’ebola en estar amb contacte amb els pacients.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!