La matinada del dimecres 3 de gener ha mort el P. Jaume Sidera i Plana, a la comunitat claretiana de Lleida, amb 94 anys. Claretià i biblista, el 1978 publicà una versió catalana popular del Nou Testament, a partir dels textos originals i amb la col·laboració de Pere Franquesa i Burdó i Ramon Caralt i Roca, que ha merescut nombroses edicions.

Traductor d’altres textos contemporanis per a la col·lecció Clàssics del Cristianisme, formà part de l’equip que el 1993 tragué a llum la Bíblia Catalana Interconfessional. És autor d’una acurada biografia de tres volums del P. Josep Xifré i Mussach, tercer superior general de la congregació claretiana. També va escriure una biografia breu del sant Òscar Romero.

Nascut a La Cellera de Ter el 20 d’octubre del 1929, amb 10 anys va ingressar al seminari menor claretià. Va estudiar a Alagón i Barbastre. La primera professió com a claretià va ser a Vic el 8 de setembre del 1946, i la perpètua a Sabadell el 23 d’octubre del 1950.

Va estudiar teologia a Valls entre el 1949 i el 1954 i fou ordenat prevere a Barcelona el 20 de juny del 1954. Durant tres anys va ensenyar grec i llatí a Barbastre, va col·laborar amb la revista Palaestra Latina i va publicar amb Pere Codina una gramàtica llatina, la Graecia et Roma de 1963.

Professor de llatí a Cervera del 1958 al 1961, després va estudiar filologia clàssica a la UB. Va ser formador a Solsona fins al 1968, va passar per Montgat, Valldoreix i Llúria i va ser professor de grec al seminari de la Conreria. Ha mort a la comunitat claretiana de Lleida el 3 de gener de 2024.

La missa funeral serà el divendres 5 de gener a les 11 hores la Parròquia Sant Antoni Maria Claret de Balàfia – Lleida (Carrer de Vic, 1).

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!