El 7 de gener, a les nou del vespre, va morir el P. Francesc Martínez-Soria a l’hospital Joan XXIII de Tarragona, als 88 anys. El funeral té lloc avui dilluns, 9 de gener, a les quatre de la tarda.

Francesc d’Assís Martínez Ramos va néixer a Barcelona el 18 de juliol del 1934. Més endavant, perquè el cognom no es perdés, el seu pare, l’actor Paco Martínez Soria, va canviar-li el cognom per Martínez-Soria Ramos. Als 21 anys va deixar els estudis de farmàcia per ingressar al noviciat dels escolapis a Moià.

El 22 de setembre del 1962 va ser ordenat prevere a Salamanca. Molts anys després, en un recés espiritual amb un grup d’escolapis a Poblet, va sentir el desig d’esdevenir-ne monjo, conscient que la seva vida espiritual s’havia anat refredant. Va vestir l’hàbit cistercenc el 8 de setembre del 1991 i, tres anys després, el 8 de setembre del 1994, va fer la professió com a monjo cistercenc de Poblet.

Al monestir ha estat, entre altres càrrecs, sagristà, refetorer, hostatger o responsable de la bugaderia

Al monestir ha estat sagristà, responsable de la botiga de records, refetorer, hostatger i, abans de jubilar-se, responsable de la bugaderia. De la seva estada a la infermeria del monestir, els darrers anys de la seva vida, n’hem de destacar la seva disponibilitat per ajudar en el que podia els altres malalts, sigui vetllant-los, sigui acompanyant-los espiritualment. Durant la seva última malaltia no li ha estat estalviat el sofriment, que ha estat per a ell un camí de purificació i de preparació per al goig que no s’acaba.

Se’l recordarà pel seu caràcter obert i jovial, sempre actiu i disponible per als serveis comunitaris, per la seva fidelitat a la santa missa i a l’ofici diví, i per la seva capacitat d’establir lligams i de connectar amb les persones: coneixia molta gent i el coneixia molta gent. S’esforçava per llimar les asprors del seu temperament fort, i cal dir que posseïa una qualitat molt bona: sabia veure i posar de relleu les coses positives dels altres.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!