Mor el missioner Manuel García Viejo

L’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu informa que el germà Manuel García Viejo, de 69 anys i nacionalitat espanyola, ha mort a causa de l’Ebola.

Manuel García era director mèdic de l’Hospital de Sant Joan de Déu de Lunsar, a Sierra Leone, des de feia 12 anys i va ser repatriat a Madrid a l’Hospital Carles III.

El religiós era metge especialista en medicina interna i diplomat en medicina tropical. Pertanyia a l’Orde de Sant Joan de Déu des de fa 52 anys i va dedicar els últims 30 anys a treballar a Àfrica.

L’Orde de Sant Joan de Déu ha enviat el seu suport a la família del germà Manuel i ha agraït les mostres d’estimació que han rebut en aquests dies. L’orde ha fet una crida per continuar amb els esforços que s’estan fent per frenar l’Ebola.

També les Obres Missionals Pontifícies (OMP) han expressat el seu condol per la mort del missioner. Destaquen que “es va fer feble amb els febles, fins al punt de morir com tants d’altres, víctimes d’aquesta malaltia”. Les OMP s’uneixen al dolor de la família de Manuel García i subratllen que “sentim la seva mort, com la senten els missioners quan tenen notícia de la mort d’un dels seus”. No obstant això, en aquests moments de dolor “reneix en ells l’esperança i la fidelitat per continuar on són aquells germans seus als quals serveixen. El seu testimoni de vida continua essent punt necessari de referència“.


L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!