Ha mort Mn. Josep Maria Alimbau i Argila, prevere, periodista i escriptor, als 92 anys. Va treballar durant més de cinquanta anys a Ràdio Barcelona (Cadena SER), des d’on dirigia i presentava el cèlebre programa de valors humans Objectiu, l’home. Va ser patró de la Fundació Missatge Humà i Cristià per a la constitució de Ràdio Estel.

Professor i llicenciat en Teologia, Mn. Alimbau tenia, entre d’altres reconeixements, la Medalla d’Argent concedida per l’Institut de Teologia Espiritual de Barcelona, i el premi Bravo! en la categoria radiofònica. Va ser durant molts anys col·laborador habitual de Catalunya Cristiana i del Full Dominical. Va ser director de la revista Apostolado Sacerdotal i del Butlletí Oficial de l’Arquebisbat de Barcelona.

Va escriure més de vint llibres (Paraules per a moments difícils, Palabras para el sufrimiento, Paraules per al silenci, Dios convierte los males en bienes…), molts sobre espiritualitat cristiana. Diverses obres seves han estat traduïdes i publicades en anglès, francès, portuguès i rus.

En el seu llibre Saber sufrir, editat per Voz de Papel, Mn. Alimbau va ordenar alfabèticament mots relacionats amb el sofriment (ajudar, consolar, crucifix…). L’autor comentava que “la persona de fe pregona en Déu, que dona sentit a tota la seva vida i enmig de les tribulacions, gaudeix d’assossegament, d’esperança, de pau i d’alegria”.

La missa exequial per l’ànima de Mn. Josep Maria Alimbau tindrà lloc el dimecres 4 d’octubre, a les deu del matí, a la capella de la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol. La vetlla serà aquesta tarda, a les tres de la tarda, al tanatori de Les Corts (Barcelona).

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!