A partir de dimecres 3 de maig, les persones no residents a Catalunya o a la resta de l’Estat espanyol han d’adquirir una entrada turística per accedir al santuari de Santa Maria de Montserrat. Així ho ha anunciat a través d’un comunicat l’abadia de Montserrat, que ha explicat que ha pres aquestes mesures amb l’objectiu de millorar la visita, preservar l’ambient de pregària i col·laborar en el manteniment del conjunt de Montserrat. Per aquest motiu, els fons obtinguts de les entrades es destinaran a finançar el manteniment del conjunt de Montserrat i per col·laborar en les diverses obres amb finalitat social que impulsa el monestir.

A la pràctica, això fa que els no residents o turistes hagin de comprar una entrada per entrar a la basílica, l’atri i el cambril de la Mare de Déu. Les entrades tenen diverses combinacions i preus, que van des dels 6 euros (la més bàsica), fins als 23, amb la visita completa: basílica, Museu de Montserrat, Espai Audiovisual i museu a l’aire lliure. Es poden adquirir a través de la pàgina web del visitant o a l’Oficina d’Informació de Montserrat.

D’altra banda, en aquest mateix comunicat també es recorda que el control d’aforament a la basílica per als residents a Catalunya o a la resta de l’Estat espanyol continuarà com fins ara. D’aquesta manera, per assistir al Cant de la Salve Regina i el Virolai o a la missa conventual dels caps de setmana i festius s’haurà de fer una reserva a través del web de l’abadia o a l’Oficina d’Informació de Montserrat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!