Mons. Vicente Jiménez

El papa Francesc ha nomenat Mons. Vicente Jiménez Zamora nou arquebisbe de Saragossa. Substitueix Mons. Manuel Ureña, arquebisbe emèrit des del 12 de novembre, quan el Pontífex li va acceptar la renúncia al govern pastoral.

La presa de possessió i entrada a l’arxidiòcesi serà el 21 de desembre, a les 17.00, a la catedral-basílica de la Mare de Déu del Pilar.

El nou arquebisbe de Saragossa ha mostrat pena per deixar Santander, diòcesi a la qual ha servit com a bisbe fins ara. Per això ha dit: “He compartit amb vosaltres goigs i esperances, angoixes i tristeses; pregària, treballs apostòlics, reflexió i plans pastorals. He gaudit i patit al vostre costat i plegats hem sentit el batec preocupant i esperançat del nostre poble que anhela un desenvolupament integral: espiritual, moral, cultural, social, econòmic i industrial.” També demana perdó per tots aquells errors que ha pogut cometre en aquest temps com a bisbe de Santander.

Als seus nous diocesans, els diu: “Vull ser una imatfe viva de Crist, el Bon Pastor, que dóna la vida per les ovelles. Vull ser l’arquebisbe de tots i per a tots, al servei de la comunió amb Crist i entre els germans.”

Perfil biogràfic

Mons. Vicente Jiménez va néixer a Ágreda (Sòria) el 1944. Va ser ordenat sacerdot el 1968. És llicenciat en Filosofia per la Universitat de Sant Tomàs de Roma; llicenciat en Teologia Dogmàtica per la Universitat Gregoriana de Roma i especialitzat en Teologia Moral per l’Acadèmia Alfonsiana de la Universitat del Laterà de Roma.

El seu ministeri sacerdotal el va desenvolupar a la seva diòcesi natal, Osma-Sòria, on va impartir classes de Religió a instituts públics i a l’Escola Universitària d’Infermeria, i va ser professor de Filosofia i de Teologia al Seminari Diocesà. A més, va ocupar diferents càrrecs a les delegacions diocesanes.

El 2003 va ser escollit administrador diocesà d’Osma-Sòria, seu de la qual va ser nomenat bisbe el 2004. El 2007 va ser nomenat bisbe de Santander.

A la Conferència Episcopal Espanyola és, des del 2011, president de la Comissió Episcopal per a la Vida Consagrada. Ha estat membre de les Comissions Episcopals per a la Doctrina de la Fe i Pastoral Social.

Enguany ha estat nomenat membre de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i Societats de Vida Apostòlica.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!