Mons. Oscar Romero serà beatificat el 2015

El teòleg jesuïta Jon Sobrino ha assegurat que Mons. Oscar Arnulfo Romero, arquebisbe de San Salvador, serà beatificat el 2015 i que la notícia ja ha estat comunicada als bisbes del país. Aquesta informació també ha estat confirmada per l’arquebisbe de San Salvador, Mons. José Luis Escobar, el qual ha dit que “el comunicat ens va arribar de sobte”.

Sobrino, director del Centre Mons. Romero de la Universitat Centreamericana (UCA), ha explicat que l’arquebisbe encara no ha anunciat la data, però podria ser el 17 d’agost, el dia de l’aniversari de Mons. Romero.

El teòleg jesuïta ha afirmat que des del principi el papa Francesc havia demanat als organismes vaticans que acceleressin el procés de beatificació.

Oscar Romero va ser assassinat per un sicari el 24 de març del 1980, mentre celebrava missa a la capella de l’hospital per a malalts de càncer Divina Providència de la capital. Segons la Comissió de la Veritat, l’assassinat de Mons. Romero va ser encarregat pel major de l’exèrcit Roberto D’Aubuisson, fundador de l’Aliança Republicana Nacionalista.

La causa per a la beatificació de Mons. Romero va ser oberta el 1997.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!