L’arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, va celebrar amb els preveres, diaques i laics els 50 anys de la seva ordenació sacerdotal el Dilluns Sant, durant la Missa crismal.

Justament, el Dilluns Sant és una festa gran a la diòcesi d’Urgell. Els preveres i diaques, els laics, consagrats, i tot el Poble de Déu s’uneixen en la tradicional Missa crismal, on són consagrats els sants olis que seran utilitzats al llarg de tota la cinquantena pasqual. A la diòcesi d’Urgell és tradició que els preveres celebrin plegats els seus 25 o 50 anys de ministeri presbiteral, donant gràcies a Déu pel do del ministeri rebut. Enguany ha estat l’arquebisbe Joan-Enric qui ha celebrat els seus 50 anys de ministeri presbiteral que es compliran el proper 24 de setembre.

Mons. Vives va demanar ordenar-se de prevere el dia de la Mercè, a la seva parròquia natal, Santa Maria del Taulat. Fou ordenat bisbe d’Urgell el 2001. Ofrenà una casulla a tots els preveres assistents a la jornada i una dalmàtica als diaques, seguint el costum que el prevere que compleix anys d’ordenació regala als seus companys un detall. Els preveres van utilitzar el regal per a la celebració eucarística de la Missa crismal, i van pregar junts com un únic presbiteri, en comunió amb el seu bisbe precisament el dia en què renovaren les promeses sacerdotals.

Van participar en la Missa crismal i acompanyar l’arquebisbe en aquesta efemèride molts laics i laiques i religiosos, de tota la diòcesi, que es van desplaçar fins a la Seu d’Urgell. La missa fou presidida per Mons. Vives amb el bisbe d’Eivissa, Mons. Vicent Ribas, que enguany fou l’escollit per a la conferència formativa que té lloc al Seminari diocesà en el marc de la Jornada sacerdotal d’Urgell: “El prevere home de comunicació i d’evangelització”.

Un dinar de germanor a la residència de la Sagrada Família d’Urgell, clogué la jornada festiva.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!