L’Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola ha escollit, en primera votació, Mons. Francisco César García Magán, bisbe auxiliar de Toledo, com a secretari general. Substitueix en el càrrec Mons. Luis Argüello i ocuparà el càrrec durant els propers cinc anys.

Mons. Argüello, escollit el 2018, havia presentat la renúncia després del ser nomenat arquebisbe de Valladolid el mes de juny passat.

El nou secretari general va néixer a Madrid el 1962. El 1980 va ingressar al Seminari major de Toledo, on va fer els estudis eclesiàstics. Va ser ordenat sacerdot el 1986 i és llicenciat en Teologia Dogmàtica per la Pontifícia Universitat Gregoriana i llicenciat i doctor en Dret Canònic per la Pontifícia Universitat del Laterà.

Va començar el ministeri sacerdotal a la diòcesi de Toledo com a vicari parroquial. Va ser al servei de la Santa Seu del 1991 al 2007, primer com a oficial de la secretaria d’Estat i secretari i conseller de les nunciatures apostòliques a Colòmbia, Nicaragua, França i Sèrbia.

El 2007 va tornar a la diòcesi de Toledo on va exercir diferents càrrecs com a vicari episcopal.

Va desenvolupar la seva tasca docent al Seminari nacional interdiocesà de Nicaragua i actualment als Instituts Superiors d’Estudis Teològics Sant Ildefons i de Ciències Religioses Santa Maria de Toledo, i a la Facultat de Dret Canònic de la Universitat Eclesiàstica Sant Damas de Madrid.

Ha estat vocal de la Comissió Assessora de Llibertat Religiosa del Ministeri de Justícia. És acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació d’Espanya, membre de la Junta directiva de l’Associació Espanyola de Canonistes, capellà de Sa Santedat i prelat d’honor de Sa Santedat.

El 15 de novembre del 2021 va ser nomenat bisbe auxiliar de Toledo pel papa Francesc i va rebre la consagració episcopal el 15 de gener del 2022.

A la Conferència Episcopal Espanyola és membre del Consell Episcopal per als Afers Jurídics.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!