Mons. Fernando Sebastián serà creat cardenal el proper febrer

Mons. Fernando Sebastián, arquebisbe emèrit de Pamplona, rebrà el capel cardenalici el proper 22 de febrer. Així ho ha confirmat el papa Francesc, que ha anunciat que nomenarà 19 nous cardenals, set d’ells americans.

El Bisbe de Roma s’ha referit al consistori que tindrà lloc al febrer, durant el qual crearà els nous purpurats provinents de 16 nacions. Francesc presidirà una concelebració solemne amb els nous cardenals el dia 23 de febrer, mentre que el 20 i 21 tindrà lloc un consistori amb tots els cardenals per reflexionar sobre el tema de la família.

Entre els nous cardenals trobem el secretari d’Estat, Pietro Parolin; el secretari general del Sínode dels bisbes, Lorenzo Baldisseri, i el prefecte de la Congregació per al Clergat, Beniamino Stella. També rebrà el capel cardenalici el prefecte per a la Congregació per a la Doctrina de la Fe, Gerhard Ludwing Müller.

El Papa també inclourà en el col·legi cardenalici tres arquebisbes emèrits que superen els 80 anys d’edat i que no podran participar en el proper conclave: l’arquebisbe italià Loris Francesco Capovilla; l’arquebisbe emèrit de Castries a l’illa de Saint Lucia (Petites Antilles), Kelvin Edward Felix, i Mons. Fernando Sebastián.

Perfil biogràfic

Mons. Fernando Sebastián va néixer a Calataiud el 1929. Va ingressar a la Congregació dels Missioners Fills de l’Immaculat Cor de Maria (claretians) el 1945. Va ser ordenat sacerdot el 1953 i va marxar a Roma a especialitzar-se en Teologia. Va ampliar estudis a la Universitat de Lovaina sobre Filosofia Contemporània, Teologia Fonamental, Teologia i Pastoral dels sagraments.

El 1996 va fundar la revista Iglesia Viva. El 1976 comença la tasca docent a la Universitat Pontifícia de Salamanca. Va ser escollit degà de la Facultat de Teologia i el 1971 va ser nomenat rector de la Universitat.

El 1979 va ser nomenat bisbe de Lleó i el 1991, administrador apostòlic de Màlaga. El 1992 va ser designat gran canceller de la Universitat Pontifícia de Salamanca. El 1993 va ser nomenat arquebisbe de Pamplona i bisbe de Tudela. Va participar en sis assemblees del Sínode dels Bisbes.

El 2007 el Papa va acceptar la seva renúncia com a arquebisbe de Pamplona i bisbe de Tudela. Alliberat del servei pastoral, Benet XVI li confia la direcció de Lumen Dei com a superior general durant aproximadament un any.

Des del 1993 i fins al 1999 va ser vicepresident de la Conferència Episcopal Espanyola, càrrec pel qual va ser reelegit als anys 1996 i 2002. Des del 2011 és membre de la Comissió Episcopal de Relacions Interconfessionals.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!