Mons. César Augusto Franco

El Vaticà ha fet públic que el Papa ha acceptat la renúncia al govern pastoral de la diòcesi de Segòvia de Mons. Ángel Rubio, per motius d’edat. Alhora, ha comunicat que ha designat com a bisbe de Segòvia Mons. César Augusto Franco, actualment bisbe auxiliar de Madrid des del 1996.

Mons. César Augusto Franco va néixer el 1948 a Piñuecar (Madrid). Va ser ordenat sacerdot el 1973. És llicenciat i doctor en Teologia per la Universitat Pontíficia de Comillas i és diplomat en Estudis Bíblics per l’Escola Bíblica i Arqueològica de Jerusalem (francès).

Va començar el ministeri sacerdotal a Madrid. Des del 1986 al 1995 va ser consiliari diocesà d’Acció Catòlica General i capellà de l’Escola de Camins i de la Facultat de Dret. El 1996 va ser nomenat bisbe auxiliar de Madrid. Del 1997 al 2011 va ser consiliari nacional de l’Associació Catòlica de Propagandistes i ha estat el coordinador general de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) de Madrid 2011. Des del 2012 és degà de la catedral de l’Almudena. Com a docent, ha impartit cursos sobre Bíblia a la Universitat Complutense de Madrid i a la Universitat Eclesiàstica Sant Damas.

A la Conferència Episcopal Espanyola ha estat membre de les Comissions Episcopals de Litúrgia, d’Ensenyament i Catequesi, d’Apostolat Seglar i de Relacions Interconfessionals. Actualment és el president de la Comissió Episcopal d’Ensenyament i Catequesi.

Mons. Ángel Rubio

Mons. Ángel Rubio va néixer a Guadalupe (Càceres) el 1939. Va ser ordenat sacerdot el 1964. És llicenciat en Teologia per la Universitat Pontifícia de Comillas i diplomat en Catequètica per l’Institut Superior de Pastoral de Salamanca. És doctor en Catequètica per la Universitat Pontifícia de Salamanca.

El ministeri sacerdotal el va viure vinculat a la diòcesi de Toledo, de la qual va ser nomenat bisbe auxiliar el 2004. El 2007 va ser nomenat bisbe de Segòvia.

A la Conferència Episcopal és membre de les Comissions Episcopals d’Ensenyament i d’Apostolat Seglar. També ha estat membre de Vida Consagrada.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!