Què passa pel pensament, pel cor d’una mare, quan un fill seu emmalalteix i mor? Com són aquests pensaments, aquests sentiments, quan el fill ha estat —és— un sant? Com era Carlo Acutis en el seu entorn familiar, en la seva vida quotidiana? Com era la relació amb la seva mare? Ser la mare d’un sant et fa sant?

Una vida tan excepcional com la de Carlo Acutis suscita moltes preguntes. I ningú millor que la seva pròpia mare per donar-hi resposta. Ella ha parlat moltes vegades del seu fill i gairebé sempre les preguntes són les mateixes: «Molts em pregunten —diu— quin era el secret amagat rere la figura del meu fill Carlo, que en pocs anys va saber guanyar-se l’amistat i l’estimació de multitud de persones que preguen i demanen la seva intercessió».

“És el meu fill qui parla a través meu en aquest llibre”

ANTONIA SALZANO ACUTIS

Aquesta és la raó d’haver escrit aquest llibre, en què, amb el cor a la mà, parla del seu fill, de la seva relació amb ell i de l’especial relació de Carlo amb Déu, de l’atenció que oferia el seu fill als altres, de la seva pregària i la seva devoció a l’Eucaristia, de la seva malaltia, de la seva mort, dels seus sentiments i emocions… «Miro d’organitzar una mica tots els records petits i grans tal com em venen a la ment. M’agrada pensar que Carlo guia la meva escriptura. Sempre el sento a prop i estic convençuda que realment és així. És ell qui parla a través meu en aquest llibre. Seva és la veu que recorda a través de la meva».

En efecte, és Carlo Acutis el que sembla estar parlant en aquest llibre, no només per les paraules que va deixar escrites o que va pronunciar i que ressonen en el record de la seva mare, sinó perquè, a través d’aquest relat personal, sincer i emotiu, podem acostar-nos-hi i descobrir com era Carlos Acutis, quines eren las claus de la seva santedat. Un noi normal que tot ho vivia «com una possibilitat de creixement espiritual oferta per Déu».

El proper 23 de febrer, a les sis de la tarda, a la Llibreria Paulinas de Barcelona (ronda de Sant Pere, 19-21), Antonia Salzano Acutis signarà exemplars del seu llibre El secreto de Carlo Acutis. Por qué mi hijo es considerado un santo, d’Editorial San Pablo.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!