L’acte de cloenda de la vintena edició de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que ha tingut lloc aquest dijous 30 de novembre als Cinemes Verdi, ha esdevingut un sentit homenatge a Mn. Peio Sánchez com a impulsor de la Mostra des del seu inici i ferm defensor del cinema com a espai privilegiat per fomentar el diàleg interreligiós.

El rector de la parròquia de Santa Anna —església que és la seu de l’Hospital de Campanya, que acull persones sense llar— ha rebut de mans d’Esteve Camps, president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, el premi de Cinema Espiritual de Catalunya. Es tracta d’una reproducció de l’estel de la façana del Naixement del temple de la Sagrada Família.

Durant l’acte, moderat per Carles Armengol, director general d’Afers Religiosos, hi han participat persones vinculades a la tasca de Mn. Peio a l’Hospital de Campanya, com ara la religiosa teresiana Viqui Molins o Mn. Xavier Morlans. Una de les sorpreses reservades al director del Departament de Cinema de la delegació de Mitjans de Comunicació de l’arquebisbat de Barcelona ha estat la presència, entre el públic, del seu pare.

Adolfo Blanco, responsable de la distribuïdora A Contracorriente Films i dels Cinemes Verdi, ha comentat que “el cinema té la capacitat de provocar converses interessants”. Per la seva banda, el director de cinema Jordi Roigé ha estat l’encarregat de glossar de manera molt original, com si es tractés d’un guió cinematogràfic, la trajectòria biogràfica de Mn. Peio. “Ell —ha dit— ens ha animat a copsar la petjada de Déu a les pel·lícules.”

“Un home que ha apostat pel cinema com a mitjà per construir ponts entre cultures i fer caure barreres. Un arquitecte del diàleg que lluita per fer un món més comprensiu i tolerant.” Així ha definit Esteve Camps l’homenatjat.

Mn. Peio Sánchez ha recollit el guardó amb les seves característiques boina negra i bufanda vermella. Molt content pel premi obtingut, ha explicat que la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya és “el resultat de la complicitat i del treball de nombroses persones, que han teixit una autèntica xarxa de voluntats”.

Visiblement emocionat, Mn. Peio ha volgut oferir el premi a una representació dels joves, “herois de supervivència”, en paraules seves, que són acollits a l’Hospital de Campanya de Santa Anna. El seu gest ha arrencat forts aplaudiments per part de tots els assistents.

Després del lliurament del premi, el públic ha gaudit de la preestrena del film Perfect Days, de Wim Wenders, en versió original i subtitulat en català. La seva estrena a l’Estat espanyol està prevista per al gener del 2024.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!