Triquell

Des d’aquest diumenge, el bisbat de Terrassa ja compta amb el servei d’un nou prevere: Mn. Martí Triquell. Aquest jove, de 30 anys i nascut a Granollers, ha rebut el ministeri sacerdotal de mans del bisbe de Terrassa Salvador Cristau a la catedral del Sant Esperit. 

Com ha explicat a Ignasi Miranda en una entrevista a Ràdio Estel, Triquell ha viscut l’ordenació amb molta joia i alegria, coneixedor que es tracta “d’una gran responsabilitat en la qual Déu confia en ell”. Per aquest motiu, el nou prevere reconeix que té “moltes ganes de servir l’Església allà on el bisbe em disposi, a les parròquies i on Déu vulgui”.  

Un dels moments més destacats de l’ordenació, com reconeix el mateix Mn. Triquell, ha estat l’entrega de la patena i el calze, “un gest amb el qual el bisbe confia la gran responsabilitat de portar els sagraments, com l’Eucaristia”. 

Una vocació d’ajuda als més vulnerables

Com ha explicat el nou prevere de la diòcesi de Terrassa, que actualment serveix a la parròquia de Sant Esteve de Granollers i en dos petits municipis propers, la seva vocació va estar marcada pels seus estudis, ja que és titulat en grau superior d’Integració Social: “Els estudis em van ajudar a trobar la vocació, pensant en el camp social per acollir els més vulnerables, em va ajudar especialment a discernir en la vocació sacerdotal.” 

Després de sentir la crida de Déu a servir l’Església, Mn. Triquell va formar-se al Seminari durant sis anys, on reconeix que la formació tant espiritual com acadèmica el van ajudar a confirmar la seva vocació. 

Un vídeo per compartir l’alegria de ser sacerdot

Una setmana abans de la seva ordenació, el bisbat de Terrassa va publicar un vídeo al seu canal de Youtube on Mn. Triquell comparteix la seva alegria per ser sacerdot, i anima els feligresos a resar “per les vocacions, pel Sínode, i per fer de les parròquies llocs on les persones puguin sentir-se acollides”. 

En aquest mateix vídeo, el nou prevere anima tots aquells que no freqüenten les esglésies a “anar a la parròquia més propera, perquè segur que hi trobareu una comunicat acollidora, una família i un lloc on trobar Déu”. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!