Ucraïna compleix un any d’invasió amb més de 200.000 morts, 40.000 ferits, gairebé 2.700 escoles bombardejades i 500 de destruïdes. Són algunes de les xifres que deixa el conflicte a Ucraïna en aquests 12 mesos amb més de 900 atacs comptabilitzats.

Gairebé 18 milions de persones necessiten ajuda humanitària urgent per viure i més de 5,5 milions d’escolars han vist interrompuda la seva educació per la guerra

Des del primer dia, els missioners salesians són al costat de la població, acompanyant i acollint els refugiats als països fronterers i ajudant les persones desplaçades a Ucraïna.

Als bombardejos, s’hi suma la cruesa de l’hivern, per la qual cosa han posat en marxa el projecte “Winterization”, coordinat des de Varsòvia per afrontar les necessitats més urgents.

Gràcies a les ajudes rebudes, les escoles salesianes de Lviv, Odessa i Kíiv han aconseguit mantenir-se obertes i oferir educació en situació d’emergència amb la construcció de refugis, reforços de l’aïllament i suport per als subministraments d’aigua, llum i gas, suport psicològic a estudiants, professorat i família i assegurar els costos escolars.

Durant aquest primer any més de cent projectes d’ajuda humanitària, tant material com de suport psicològic, assistència, educació i activitats de lleure per als menors han estat desenvolupats pels missioners salesians a Ucraïna i als països fronterers.

Des de Missions Salesianes s’han enviat més de 500.000 euros per donar suport a la població afectada i a les obres salesianes d’Ucraïna i dels països limítrofs

L’ajuda també ha arribat a Ucraïna a través de més de 20 combois humanitaris en aquests dotze mesos amb béns de primera necessitat per repartir-los entre la població atesa pels salesians.

El centre logístic a Lviv permet la distribució d’aliments i articles no peribles a nou ciutats del país, incloses les zones en conflicte més a l’est.

Com explica Krzysztof Grzendzinski, salesià responsable de l’Equip de Coordinació per a l’Emergència a Ucraïna, “continuarem ajudant en tot el que calgui, però esperem que la guerra acabi aviat perquè l’ajuda humanitària pugui ser substituïda per ajuda per reconstruir el país”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!