El 20 de juny és el Dia Mundial del Refugiat i des de Missions Salesianes es demana més protecció i ajuda per atendre les necessitats més bàsiques de las persones desplaçades. També comparteixen el somni que arribi la pau i puguin retornar als seus països.

Uns 120 milions de persones al món viuen desplaçades de casa seva. Els conflictes armats a Gaza, Ucraïna o el Sudan obliguen milions de persones a abandonar el seu país per salvar la vida. I també els esclats de violència a la República Democràtica del Congo, el Sudan del Sud, Haití o el Níger.

La violència i els conflictes armats són la causa d’aquestes xifres històriques de persones desplaçades de manera forçosa

Més de 43,4 milions de persones, a més, són refugiades perquè s’han hagut de desplaçar fora del país. “És com si gairebé tota la població espanyola decidís abandonar el país i es quedés buit”, explica el director de Missions Salesianes, Luis Manuel Moral.

Els missioners salesians atenen més de 500.000 persones desplaçades arreu del món i són els primers d’obrir les portes, tal com van fer a Goma després de la violència del grup Moviment del 23 de març. “Al camp de futbol del centre salesià distribuïm aliments i articles d’higiene, oferim alimentació extra per als nens i nenes, fem activitats de lleure per a ells…”, comenten els missioners salesians al país.

També treballen en camps i assentaments com el de Kakuma, a Kènia, i el de Palabek, a Uganda. Allà, Missions Salesianes és l’única organització que viu amb les persones refugiades dins dels assentaments. Aquí, els salesians treballen en tots els estadis que viu una persona desplaçada o refugiada.

Des de l’acollida a la reintegració. Els acompanyen, són al seu costat i, sobretot, intenten que el seu futur no es perdi”, assenyala Moral. Els missioners salesians ofereixen alimentació, ajuda de primera necessitat, atenció psicològica.

Des de Missions Salesianes “ens preocupem pels nens, nenes i joves, i per donar-los una educació i una formació de qualitat perquè la seva vida, tot i que interrompuda, nos trenqui”, afegeix el director de l’entitat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!