Missió sanitària per als nens sirians refugiats al Líban

El Pontifici Consell Cor Unum ha presentat una missió sanitària per a nens sirians refugiats al Líban, promoguda conjuntament per aquest organisme vaticà, per l‘hospital pediàtric Bambini Gesú i per Càritas Líban.

“Ajudar la població siriana, més enllà de les diferències ètniques o religioses, és la manera més directa per contribuir a la pacificació i a l’edificació d’una societat oberta a tothom”,  ha dit el papa Francesc. Gràcies a aquestes paraules va néixer la idea del projecte perquè “tragèdies com les de Síria no tornin a passar”, ha expressat el cardenal Robert Sarah, president del Pontifici Consell Cor Unum. I ha afegit: “Pensem que el regal més bonic que podem fer per ajudar els nens que pateixen a causa de la violència a Síria és tornar-los el somriure i que puguin viure, acompanyant-los perquè creixin no només materialment, sinó també espiritualment i humanament.”Per controlar l’activitat de cooperació que es du a terme i les ajudes distribuïdes, el juny passat va néixer a Beirut una oficina d’informació i comunicació que permet aplegar tots els organismes catòlics de caritat en una àrea de gran significat històric i espiritual per al cristianisme.”Es tracta d’una estructura”, ha assenyalat el cardenal Sarah, fruit de la col·laboració dels organismes de caritat que, en nom de la missió de l’Església universal, han decidit compartir les seves habilitats i el seu treball de testimoni”. Així mateix, ha subratllat que “aquest és el llenguatge que l’Església, tota unida, vol i ha de parlar amb tots els qui pateixen necessitats i pobresa, no només material sinó també espiritual”.
La missió sanitària comenaçarà a principis de desembre i tindrà una durada inicial de tres mesos. Durant aquest temps i amb els fons assignats es podrà ajudar uns tres o quatre mil nens amb les medicines necessàries.
Actualment, segons les dades de l’ACNUR, hi ha més de dos milions de sirians refugiats als països del Pròxim Orient i de la zona del Mediterrani, dels quals més de 700.000 són al Líban, 515.000 a Jordània i 460.000 a Turquia. De tots ells, el 52% el formen nens i joves fins a 17 anys.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!