“Missió Desperta” avança per les diferents diòcesis d’Andalusia. És la continuació de “Missió País”. A “Missió País hi participen joves universitaris, mentre que a “Missió Desperta” ho fan els joves que ja han acabat els estudis i s’han incorporat al mercat laboral. “Missió País” sol missionar a les parròquies durant tres anys i un cop acabada la missió es pot continuar amb els missioners de “Missió Desperta”. Enguany gairebé un centenar de joves han aprofitat el pont del Primer de Maig per missionar per  diferents parròquies.

Els joves que participen en aquests projectes han estat tot un regal i una sorpresa per als nostres pobles. Al matí, visitaven residències d’ancians, protagonitzaven trobades amb les persones que viuen en soledat, visitaven també els col·legis. A la tarda, feien recessos, participaven en les Eucaristies de les parròquies, celebraven reunions amb gent jove animant-la a cercar i viure els valors del Regne: veritat, amor, justícia i llibertat.

“Els missioners hem vingut a servir i a ser amb els altres amb un sentit fraternal intens de la història”, declarava una de les missioneres més joves. “La veritat és que ens hem trobat molts cors necessitats de Déu.”

“Missió Desperta” vol portar una alenada d’aire fresc als joves, a totes les persones que busquen paisatges nous que valguin la pena per fer de les seves vides una “vida reeixida”. “Pretenem”, han manifestat, “portar Déu als altres, però d’una forma senzilla, col·loquial, molt fàcil d’entendre, amb la nostra paraula propera i amb el nostre propi testimoni, amb els nostres gestos més bonics.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!