El VII Congrés de Líders de Religions Mundials i Tradicionals, que se celebra al Kazakhstan del 14 al 15 de setembre, serà el proper viatge de Francesc.

El Vaticà ha presentat el lema d’aquest viatge papal, Missatgers de la pau i la unitat, juntament amb el logotip oficial.

Al logotip hi ha un colom amb una branca d’olivera. Les ales estan representades per dues mans unides per simbolitzar les dels missatgers de la pau i la unitat. El cor dins les ales, representa l’amor, fruit de la comprensió mútua, la cooperació i el diàleg. La branca d’olivera estilitzada està representada amb una imatge ornamental típica del Kazakhstan.

Al fons de la imatge apareix un shanyrak de color blau, element de l’habitatge tradicional del poble del Kazakhstan, la yurta i, a l’interior, una creu groga. Els colors emprats, blau i groc, són els mateixos que els de la bandera del país. El lema del viatge està escrit a la part superior en kazakh i rus.

El Papa arribarà a l’aeroport de la capital del país, on tindrà lloc la visita de cortesia del president de la República, Kassim-Jomart Tokayev i, tot seguit, l’encontre amb les autoritats, la societat civil i el cos diplomàtic.

La primera jornada del congrés començarà amb un moment de pregària en silenci al Palau de la Pau i la Reconciliació, juntament amb altres líders religiosos. En l’obertura plenària, Francesc pronunciarà un discurs i a la tarda celebrarà una missa a l’Explanada de l’Expo.

L’endemà, el Papa es reunirà en privat amb els jesuïtes i es trobarà amb bisbes, sacerdots, diaques, consagrats, seminaristes i agents de pastoral.

Francesc pronunciarà l’últim discurs al Palau de la Pau i la Reconciliació, on a primera hora de la tarda tindrà lloc la lectura de la Declaració Final de cloenda del congrés.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!