Escric aquest petit text iniciant el temps de Quaresma. Aquest any em va arribar el missatge que el papa Francesc escriu cada any per als diferents temps i, en aquesta ocasió, vaig poder llegir-lo amb calma. Em va semblar un text per poder pregar en aquest temps que podem dedicar a preparar-nos per a la Pasqua i per viure-la en plenitud.

D’aquest text vull assenyalar el que a mi em va cridar l’atenció i que penso que em pot ajudar en aquest temps; potser també a altres persones. Em convida a contemplar la realitat, a aturar-me per poder contemplar-la, i a posar l’atenció en tot allò que m’impedeix viure en plena llibertat.

De fet, el títol del missatge és A través del desert Déu ens guia a la llibertat. Sento que aquesta és la nostra missió: viure i recordar aquest camí de llibertat al qual estem cridades i cridats com a filles i fills predilectes de Déu.

Jesús passà aquells quaranta dies al desert, abans d’iniciar la seva vida pública; després dedicarà moltes estones llargues a pregar, a fer soledat i silenci, a estar amb el Pare. La nostra vida, de vegades, nos ens ho facilita, però potser aquest temps podem fer l’esforç de fer més estones de silenci i deixar-nos guiar per Déu cap a la llibertat, per arribar a la Pasqua en millor disposició de viure-la en plenitud.

Si vivim aquesta conversió interna cap a una major llibertat hi ha un pas més que també ens diu Francesc: “Que es vegi l’alegria als rostres, que se senti la fragància de la llibertat, que s’alliberi aquest amor que fa noves totes les coses, començant per les més petites i properes”, per tal d’oferir al món una nova esperança.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!