Missatge del Papa als joves aplegats en la Trobada Europea de Taizé

El papa Francesc ha enviat un missatge amb motiu de la 36a Trobada Europea organitzada per la comunitat ecumènica de Taizé a Estrasburg, del 28 de desembre a l’1 de gener, i que aplega uns 30.000 joves.

Europa, diu el Bisbe de Roma, “té necessitat del vostre esforç, del vostre coratge i de la vostra fe“. Francesc també defineix com a fortament simbòlica aquesta trobada, que enguany se celebra simultàniament a França i a Alemanya, a les regions d’Alsàcia i d’Ortenau: “Una terra ferida per les guerres que van causar nombroses víctimes, però també una terra que porta una gran esperança, la de la construcció de la família europea.”

El Papa recorda als joves que la missió que s’han marcat per a l’any 2014 és la de “cercar la comunió visible entre tots aquells que estimen Crist. Vosaltres sou conscients que la divisió entre els cristians representa un gran obstacle per a la realització de la missió encomanada a l’Església i que la credibilitat de l’anunci cristià seria molt més gran si els cristians aconseguissin superar les seves divisions”.

En el missatge papal es pot llegir que Francesc comparteix amb els nois i noies “la convicció que els uns dels altres poden aprendre molt, perquè les realitats que us uneixen són nombroses”. Finalment, el Pontífex expressa el seu desig que el testimoni dels joves i el seu esperit de pau i reconciliació evangèlic es difonguin entre els seus coetanis.

Els joves aplegats a Estrasburg han rebut les “quatre propostes per al 2014“, del germà Alois, prior de Taizé. En aquestes propostes, el germà Alois els interpel·la: “Tots aquells que estimen Crist arreu del món formen una gran comunitat d’amistat. Ells són cridats a guarir les ferides de la humanitat; sense voler imposar-se, poden promoure una globalització de la solidaritat, que no exclogui cap poble ni cap persona.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!