El diumenge 3 de setembre, a les 12 hores, es va celebrar a la catedral la solemne missa estacional en honor de la Mare de Déu de la Cinta, patrona de la ciutat de Tortosa. Com que encara la diòcesi estava en seu vacant, va presidir la celebració Joan Planellas, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat. 

Van concelebrar el pare abat de Poblet, Octavi Vilà, membres del Capítol Catedral i algun altre sacerdot de Tortosa i de la diòcesi. També va participar de la celebració un diaca permanent. Van assistir-hi Jordi Jordan Farnós, alcalde de la ciutat, regidors, autoritats, la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta, Cort d’Honor, pubilles i pubilletes amb les respectives reines i molts fidels. Els cants van anar a càrrec de l’Orfeó Tortosí i a l’orgue Víctor M. Cardona Eixarch.

El mateix dia, a les 19.30 h, va tenir lloc la processó que va recórrer els carrers de la nostra ciutat, presidida per Mons. Planellas, portador de la Relíquia de la Cinta, acompanyat del Capítol Catedral, algun altre sacerdot i el diaca permanent. El portador de l’Estendard principal fou l’abat de Poblet.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!