L’Associació Antic Gremi Revenedors, 1447, ha anunciat  les obres guanyadores de la segona edició del Premi Renart, un premi de pintura que té la finalitat de seguir ampliant el fons artístic de l’entitat, fomentar la creació pictòrica i donar projecció als artistes participants. L’edició d’enguany s’ha celebrat sota el lema de Les orenetes de Barcelona.

El jurat del premi, format per Damià Amorós, historiador de l’art i museòleg; Tònia Coll, professora de Belles Arts a la Universitat de Barcelona; Mercè Ros, galerista, i Joan Vila, professor d’art a l’Escola Massana i crític d’art, ha concedit el primer premi, dotat amb 3.000 €, a La ciutat de les orenetes, de l’artista Mireia Mateo. La pintura guanyadora retrata una ciutat aïllada i fosca que està sent envaïda per les orenetes. Les obres de Mateo han estat exposades a diferents galeries com la Fundació Vila Casas o la Sala Parés, on ha exposat en solitari.

La guanyadora del segon premi, dotat amb 1.500 €, és Júlia Rodriguez-Arias, per la seva obra No hi ha orenetes en el cel, una pintura on l’absència de les orenetes simbolitza la inevitabilitat de la mort. L’artista ha participat en diverses exposicions col·lectives i també ha exposat a galeries privades, com la Galeria Genial.

Segon premi: “No hi ha orenetes en el cel”

Finalment, el tercer premi, dotat amb 1.000 €, s’ha concedit a Helena Basagañas per la seva obra Ciutat vol traç, de tendència abstracte i paisatgística. Basagañas participa en exposicions d’art contemporani des de l’any 2005 i forma part de diverses col·leccions públiques i privades.

Tercer premi: “Ciutat vol traç”

A més de les tres obres premiades, el jurat ha decidit, a causa de la gran qualitat artística, concedir un accèssit a l’obra de Les orenetes de Barcelona, de Nil Massip.

Una entitat que aposta per la cultura

L’Associació Antic Gremi Revenedors, 1447 és una entitat amb una llarga i rica tradició històrica. Amb 577 anys de trajectòria, una part significativa del seu patrimoni és el fons artístic, que inclou obres de gran valor històric i cultural. El Premi Renart, que enguany s’organitza per segon any consecutiu, és un clar reflex de la relació que ha tingut i té aquesta entitat amb l’art des de la seva creació.

Del seu fons, destaca una important col·lecció de dibuixos de Joaquim Renart i Garcia (1879-1961), l’artista i cronista de Barcelona que dona nom al premi de pintura de l’entitat i que el gremi vol visibilitzar per la gran contribució artística i periodística que va fer a la ciutat. La figura de Renart serveix com a testimoni d’uns anys molt convulsos de la ciutat. L’entitat ha exposat els seus dibuixos en dues ocasions amb exposicions organitzades a la mateixa seu de l’antic gremi.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!