En aquests darrers dies milers de famílies estan arribant a la ciutat de Goma com a conseqüència de l’agreujament del conflicte a la regió de Kivu del Nord.

Més de 20.000 persones, segons l’Oficina de les Nacions Unides per a la Coordinació d’Afers Humanitaris, havien arribat a Goma a finals d’octubre.

Els missioners salesians que treballen a la ciutat expliquen que, sobretot, són “dones i nens que arriben cansats, afamats i traumatitzats. Fugen de les zones de combat en el territori de Rutshuru i han ocupat les àrees esportives del centre salesià Don Bosco Ngangi i els voltants”.

El conflicte entre les forces armades i els rebels del M23 s’ha intensificat en les últimes setmanes i milers de persones han abandonat casa seva per salvar la seva vida.

AURÉLIEN MUKANGWA, missioner salesià

“Ens sentim impotents en veure les condicions en les quals viuen més de 2.500 famílies desplaçades i sense llar”

Com explica aquest salesià, “la guerra la tenim a les portes de Goma. A tan sols 40 quilòmetres”.

Els salesians han obert les portes als desplaçats des del primer moment.

Els missioners salesians constaten que cal molta ajuda: “No tenim latrines, ni aigua potable, ni menjar, ni llenya per cuinar. La situació és dramàtica i molt complicada en aquests moments.”

El director de Missions Salesianes, Luis Manuel Moral, considera que és important donar a conèixer aquesta situació, les necessitats que hi ha, per poder proporcionar ajuda de primera necessitat i d’emergència. I afegeix: “Demanem per la pau i per les víctimes d’aquest conflicte.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!