El papa Francesc ha rebut aquest dilluns, en audiència privada, el president argentí Javier Milei, el qual ha visitat per primer cop el Pontífex a Roma com a cap d’Estat.

Milei també s’ha reunit amb el secretari d’Estat, el cardenal Pietro Parolin, acompanyat pel secretari per a les Relacions amb els Estats i Organismes internacionals, Mons. Paul Richard Gallagher.

Després de l’audiència privada entre Francesc i Milei, que s’ha allargat gairebé una hora, ha entrat la comitiva per a l’intercanvi tradicional de regals.

El Papa ha regalat al president argentí un medalló de bronze inspirat en el baldaquí de la basílica de Sant Pere, alguns textos dels documents papals i el missatge per a la pau d’enguany.

Intercanvi de regals entre Milei i Francesc / © Vatican Media.

Mentre que Milei li ha lliurat l’edició filatèlica dels Correus argentins dedicats a la canonització de Mama Antula i una còpia del document amb el qual el govern argentí acreditava Juan Bautista Alberdi com a encarregat de negocis davant del Papa el 1854.

En un gest més distès, Milei ha dut al Papa alfajores d’almívar de llet i galetetes de llimona de la seva marca favorita.

Segons informa l’oficina de premsa vaticana, “durant les converses cordials a la Secretaria d’Estat, s’ha expressat satisfacció per les bones relacions entre la Santa Seu i la República argentina i el desig de reforçar-les encara més. Tot seguit, s’han aturat en el programa del nou govern per combatre la crisi econòmica”.

A la nota es llegeix que “continuant amb els col·loquis s’han abordat alguns temes internacionals, en particular els conflictes en curs i el compromís per la pau entre les nacions”.

La primera cita del president Milei amb Francesc va tenir lloc diumenge, quan tots dos es van trobar a l’interior de la basílica de Sant Pere amb motiu de la missa de canonització de Mama Antula.

En aquesta primera trobada, Milei va abraçar afectuosament el papa Francesc, mentre el Pontífex li deia en broma: “T’has tallat els cabells!”, entre rialles de tots dos. “Me’ls he endreçat”, li va respondre el president argentí.

En la visita del president Milei a Francesc ha estat acompanyat per la seva germana i secretària general de la presidència, Karina Milei; la cancellera, Diana Mondino; la ministra de Capital Humà, Sandra Pettovello; el ministre de l’Interior, Guillermo Francos; el secretari de Culte, Francisco Sánchez, i l’ambaixador designat a Israel, Shimon Axel Wanish.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!