La Companyia de Jesús confirma que ha sancionat el sacerdot eslovè Marko Ivan Rupnik, artista de reconegut prestigi internacional en àmbit religiós, per presumptes acusacions d’abusos a dones.

Els jesuïtes, a través d’un comunicat, destaquen que el Dicasteri per a la Doctrina de la Fe va rebre una denúncia el 2021 i assenyalen que les acusacions es referien a la manera en què el religiós exercia el seu ministeri, però subratllen que no hi hauria menors d’edat involucrats.

La Companyia explica que, seguint les indicacions del dicasteri, van nomenar un instructor extern a la institució per dur a terme la investigació.

Els resultats es van portar a la Doctrina de la Fe i aquesta, després d’estudiar-les, va concloure l’octubre del 2022, que els fets havien prescrit.

Els jesuïtes indiquen que durant la investigació ja es van adoptar mesures cautelars contra el pare Rupnik i que es mantenen avui dia.

El jesuïta no pot confessar, ni dirigir exercicis espirituals o acompanyar espiritualment. Tampoc no pot desenvolupar activitat pública sense el permís del seu superior local.

El comunicat de la Companyia de Jesús diu que “es prenem seriosament qualsevol denúncia contra un dels seus membres” i adverteix que la seva missió “és també una missió de reconciliació” per la qual cosa “volem acollir tots i totes obertament”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!