Més recursos per lluitar contra l'Ebola

Càritas insisteix en la necessitat d’adoptar mesures urgents per respondre a la crisi humanitària generada per l’epidèmia de l’Ebola a Àfrica occidental. Càritas i altres experts sanitaris d’organismes catòlics es trobaran a Roma el proper 4 novembre per discutir l’increment de les seves iniciatives.

L’entitat catòlica potencia les activitats a la regió amb la distribució de farmacioles d’higiene per a les famílies, la capacitació per al clergat i altres comunitats, la divulgació de missatges sobre l’Ebola per ràdio i la distribució d’aliments a famílies les vides de les quals s’hagin vist afectades.

“Es tracta no només de prevenir l’Ebola“, ha dit Mons. Robert J. Vitillo, conseller de Càritas internacional per a Afers de Salut, “també som cridats a preocupar-nos pels milers de persones sanes, que ja eren pobres abans i ara no tenen accés a l’assistència mèdica per altres malalties i les vides de les quals han canviat completament a causa d’aquesta crisi”.

Mons. Vitillo recorda que “aquesta és una emergència demolidora. Cal reforçar la resposta de Càritas i la nostra col·laboració amb altres organismes de l’Església catòlica. Els nostres germans i germanes no poden esperar”.

Com explica Mons. Robert, “les organitzacions locals i nacionals de Càritas hi són des del principi, facilitant formació per a la prevenció a les comunitats i altres serveis. Ara cal ampliar els esforços per tractar les necessitats econòmiques i socials de les famílies, que ara més que mai s’estan empobrint per la crisi de l’Ebola”.

A la reunió de Roma s’inclouran informes sobre el terreny i participaran cooperants de Guinea, Sierra Leone i Libèria, així com representants d’ordes religiosos amb presència a Àfrica occidental. La trobada tractarà temes com les necessitats dels treballadors als dispensaris rurals catòlics, l’ajuda alimentària a les famílies en quarantena, les alternatives per a l’educació quan les escoles estan tancades i la cura i protecció per als orfes de l’Ebola.

Per a Mons. Vitillo, “també hem de respondre a les reaccions de pànic, arreu del món, i l’estigmatització, davant la població d’Àfrica occidental, dels migrants de la regió i fins i tot els cooperants voluntaris a la tornada”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!