Almenys 18 sacerdots han estat segrestats a Nigèria des de principis del 2022, cinc només la primera setmana de juliol, segons dades de la fundació pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada. Tot i que la majoria en van sortir sans i estalvis, tres van ser assassinats.

Davant d’aquesta situació, l’Associació de Sacerdots Catòlics Diocesans de Nigèria denuncia que “és realment trist que en el decurs de les activitats pastorals habituals, els sacerdots hagin esdevingut una espècie en extinció”.

Segons l’entitat, “s’han fet intents de demanar ajuda al govern, però com ja va observar la Conferència de Bisbes Catòlics de Nigèria, està clar per a la nació que el govern ha fallat en el deure principal de protegir la vida dels ciutadans nigerians”.

Al segrest i assassinat de sacerdots se sumen atacs contra esglésies, com l’atemptat durant la festa de Pentecosta que va deixar mig centenar de víctimes mortals.

Els sacerdots nigerians rebutgen explícitament qualsevol resposta que impliqui la força o la violència: “No som terroristes, ni una tropa de guerra”, i qüestionen el benefici de la participació de sacerdots en les protestes al carrer.

“El nostre camí ministerial consisteix en la proclamació de la Paraula de Déu i la celebració de l’eucaristia com a memorial de Crist i la seva missió a la terra”

Els preveres destaquen que “portem amb nosaltres els llibres sagrats i no les armes. Crist mai no ens va animar a aixecar les armes contra ningú ni a emprendre cap acció de venjança. No prenem les armes i no ho farem”.

Segons els sacerdots, el seu deure és “posar davant de l’altar de Déu la gratitud, la cura, les preocupacions i les peticions dels fidels i les nostres. Som defensors de la vida i la pau”.

Per això, han convocat tot els seus germans en el ministeri a unir-se a una setmana extraordinària de pregària i dejuni, adoració eucarística i res del Rosari, que ha començat aquest 11 de juliol.

Per a l’associació sacerdotal, això no suprimeix ni reemplaça altres programes que les diòcesis tinguin per frenar el problema de la inseguretat a Nigèria, sinó que els intensifica.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!