Més d'un centenar de voluntaris vetllaran pel bon funcionament de l'Aplec de l'Esperit

A pocs dies de la celebració de l’Aplec de l’Esperit a Banyoles, al bisbat de Girona, més d’un centenar de joves i famílies s’han inscrit com a voluntaris. La majoria d’ells també van ser voluntaris durant els “Dies d’Acollida Previs” a la Jornada Mundial de la Joventut 2011.

A part dels voluntaris hi haurà prop de dos-cents col·laboradors (catequistes, testimonis, músics, religiosos, entre d’altres) que, al llarg del dia, en alguna experiència del matí o la tarda, compartiran amb els adolescents i joves participants el seu testimoni de fe.

Catequesis a la barca

Durant el matí els joves es distribuiran en diferents grups els espais de la parròquia de Porqueres, Els Amarradors i La caseta de fusta, on viuran una experiència de pregària, d’estudi d’evangeli i de testimonis. Els acompanyants de joves, els joves +25 anys, faran una dinàmica diferent a l’Escola Casa Nostra. Mentrestant, una trentena de joves tindran l’oportunitat de participar en una catequesi dalt la barca sobre el text bíblic de la tempesta calmada mentre es fa una volta per l’estany i un treball en grup posterior sobre el missatge del papa Francesc per la Jornada Mundial de la Joventut d’aquest 2014. Aquestes catequesis seran impartides per Mons. Josep Àngel Saiz, bisbe de Terrassa, i Mons. Joan Piris, bisbe de Lleida.

És el Senyor

La intenció d’aquest Aplec és que el jove faci experiència de Jesucrist i es trobi amb el Senyor, com els deixebles que al voltant del llac escolten la Paraula del Senyor, experimenten la seva filiació amb el Pare i el reconeixen viu. L’Aplec d’aquest any s’estructura al voltant de tres eixos: Jesús present en la Paraula (l’activitat del matí al voltant de l’estany), en el germà afeblit (moment de la tarda) i Jesús present en l’Eucaristia.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!