La Conferència Episcopal Espanyola ha presentat les dades de l’assignació tributària registrades a favor de l’Església en la declaració de la renda del 2021, corresponent a l’activitat econòmica desenvolupada el 2020.

El nombre de declaracions a favor de l’Església ha estat de 7.337.724. Tenint en compte les declaracions conjuntes, més de 8,5 milions de contribuents escullen destinar a l’Església el 0,7% dels seus impostos.

Aquest resultat suposa que el percentatge de contribuents que assignen a l’Església és del 31,57%, mig punt per sota de l’any passat. El descens del percentatge de la X té una relació amb l’augment del nombre de cotitzants ocasionats pels ERTOs, que reben els esborranys sense cap de les caselles marcades.

Pel que fa a les quantitats, en la declaració del 2020 la quantitat destinada pels contribuents a l’Església arriba a 295.498.495 euros i baixa en 5,58 milions pel que fa a l’any anterior. Aquest descens reflecteix el deteriorament econòmic ocasionat pel Covid.

L’Església agraeix la dedicació de centenars de milers de persones en la missió de l’Església, la confiança de qui marca la X, de manera especial, la de les 40.078 noves declaracions en favor de l’Església

El nombre de declaracions a favor de l’Església augmenta en vuit comunitats autònomes. Les regions en les quals hi ha un percentatge més alt de persones que marquen la X per al sosteniment de l’Església són Castella-la Manxa, La Rioja, Extremadura i Múrcia.

Les comunitats que més aporten al sosteniment de l’Església són Madrid, Andalusia i Catalunya.

El 2020, alhora que disminuïen els recursos, l’Església va iniciar una sèrie d’activitats per sortir al pas de les noves necessitats i noves circumstàncies. A totes les diòcesis es van activar iniciatives, que es poden consultar a iglesiasolidaria.es.

A través de Xtantos s’informa puntualment de la manera d’ajudar l’Església i el portal donoamiiglesia.es permet donar directament a qualsevol parròquia d’Espanya, per fer arribar directament les ajudes a les institucions que les posen al servei de la societat.

D’altra banda, l’Oficina de Transparència de la Conferència Episcopal Espanyola prepara la Memòria d’activitats de l’Església catòlica a Espanya 2020, on s’informarà de l’aplicació d’aquesta quantitat resultant de la X de la declaració de la renda i de tota l’activitat de l’Església a Espanya en l’any de la pandèmia.

Aquesta memòria es presentarà el proper mes de maig. Tota la informació d’anys anteriors es pot consultar a la web www.transparenciaconferenciaepiscopal.es

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!