S’acaben de presentar les dades de la campanya de la Renda de l’any 2022 que correspon a l’exercici fiscal del 2021.

En una roda de premsa el vicesecretari per a Afers Econòmics de la Conferència Episcopal Espanyola, Fernando Giménez Barriocanal, i el director del Secretariat per al Sosteniment de l’Església, José M. Albalad, han destacat que ha augmentat en 84.201 el nombre de declaracions a favor de l’Església.

Aquesta xifra suposa més del doble que l’any anterior i representa un suport important a la tasca de l’Església.

Més de 8,5 milions d’espanyols marquen la casella de l’Església, tenint en compte les declaracions individuals i les conjuntes, el que suposa el 31,29% de les declaracions presentades

L’import total assignat a l’Església se situa en els 320.723.062 euros, cosa que significa un increment del 8,5% que permetrà l’Església afrontar l’augment de les necessitats socials en un context econòmic difícil

De mitjana, l’aportació que rep l’Església de cada contribuent que marca la casella de la X és de 37,73 euros.

El nombre total de declaracions a favor de l’Església ha augmentat en 14 de les 17 comunitats autònomes i 10 comunitats se situen per sobre de la mitjana en percentatge d’assignants.

En relació amb l’import assignat, s’ha produït un increment de la quantitat recaptada en totes les comunitats autònomes

Dins del compromís de l’Església amb la transparència, el Secretariat per al Sosteniment ha fet públic l’especial de les dades presentant la web portantos.es/gracias, que ofereix la informació més rellevant d’una manera visual i accessible.

Moltes persones sostenen la vida de l’Església amb la pregària, el lliurament del seu temps i amb l’aportació econòmica, que es fa visible de manera especial a la casella de la Declaració de la Renda.

De la seva banda, el portal donoamiiglesia.es permet donar directament a qualsevol parròquia d’Espanya.

I l’Oficina de Transparència de la CEE prepara la Memòria d’activitats de l’Església catòlica a Espanya 2021, on s’informarà de manera detallada de l’aplicació d’aquesta quantitat resultant de la X de la Declaració de la Renda i de tota l’activitat de l’Església el 2021.

Aquesta memòria es presentarà a mitjans del proper mes de maig.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!