Des de l’esclat de la insurgència islamista Boko Haram el 2009, més de 50.000 cristians han estat assassinats a Nigèria, segons l’informe Cristians màrtirs a Nigèria d’Intersociety.

La Societat Internacional per a les Llibertats Civils i l’Estat de Dret (Intersociety) és un grup de recerca amb seu a Nigèria i ha analitzat la persecució i altres formes de violència religiosa per part d’actors estatals i no estatals al país.

Segons les dades, durant els últims 14 anys almenys 52.250 cristians nigerians han estat brutalment assassinats a mans de militants islamistes, i més de 30.000 durant els vuit anys de govern de l’expresident nigerià Muhammadu Buhari, sovint criticat durant el seu mandat per no fer prou per combatre la inseguretat al país.

En el mateix període, es van incendiar 18.000 esglésies i 2.200 escoles cristianes i, aproximadament, 34.000 musulmans moderats també van morir en atacs islamistes. En aquests 14 anys almenys 707 cristians van ser segrestats.

En aquest 2023, des de principis d’any, ja han estat assassinats més de 1.000 cristians

Els cristians arrisquen la vida no només a mans de Boko Haram, sinó també per part dels pastors musulmans de l’ètnia fulani, que s’han unit als grups extremistes islàmics.

Els atacs provoquen desplaçaments forçats massius i prop de 5 milions de cristians s’han vist obligats a migrar i a viure en campaments de desplaçats interns a Nigèria i en campaments de refugiats a les fronteres regionals i subregionals.

L’informe d’Intersociety confirma que Nigèria és un dels llocs més perillosos per als cristians a Àfrica. Això també ho afirma la fundació interconfessional Portes Obertes, que conclou que Nigèria representa el 89% dels cristians martiritzats arreu del món.

De la seva banda, Ajuda a l’Església Necessitada també visibilitza la persecució dels cristians a Nigèria.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!