Quorum23

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) està immersa en un procés de reflexió estratègica, que s’emmarca en el Pacte Educatiu global del papa Francesc i el document del Dicasteri per a l’Educació La identitat de l’escola catòlica per una cultura del diàleg.

Dins d’aquest procés, aquest dijous els més de set-cents professionals dels gairebé 400 centres adherits a la Fundació comparteixen un moment de trobada i de reflexió conjunta al Congrés Quòrum 23 que té lloc a La Salle Bonanova.

Renovar la identitat de l’Escola Cristiana

En aquest Congrés s’ha presentat el document programàtic del procés que està vivint la FECC, en el qual hi ha implicades més de 400 persones. Com ha explicat en una entrevista al programa Sense distància de Ràdio Estel Meritxell Ruiz, secretària general de la FECC, un dels principals objectius d’aquest congrés és el de renovar la identitat i la missió de l’Escola Cristiana, que ofereix educació i també la vivència del cristianisme: “Catalunya no s’entén sense l’aportació de l’Escola Cristiana, algunes de les nostres escoles tenen 400 anys. Catalunya és el que és, perquè en part, l’Escola Cristiana fa molts anys que hi és implementada i acull tothom, però també som futur, i volem donar resposta a aquest futur i als reptes que se’ns plantegen”.

Per fer-ho, Ruiz ha manifestat la importància de continuar el treball més enllà del Congrés, ja que com ha dit, “és imminent un treball en positiu perquè l’educació i l’evangeli afrontin, des dels centres confessionals, tota la problemàtica de la crisi de valors, la baixada de la natalitat, la manca de finançament públic, el rebuig d’una part de la societat al reconeixement d’aquests col·legis i altres dificultats”.

Finalment, la secretària general de la FECC ha remarcat la importància d’estar oberts a totes les realitats, perquè d’aquesta manera, “la seva identitat no s’imposi ni es posposi, sinó que es proposi”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!