Mercaders de la mort

Cada mes el papa Francesc protagonitza un vídeo breu (Elvídeo del Papa) i llança un missatge al món amb la mirada posada en diversostemes d’actualitat com el diàleg interreligiós, l’acolliment als refugiats oels nens soldats. És una iniciativa valenta de la Xarxa Mundial d’Oració delPapa que assoleix gran difusió.

El del mes de juny passat era especialment colpidor, perquèpresentava dos suposats dignataris, que després de signar un acord de pau,s’estrenyien les mans fins que començava a brollar-ne sang. Calcontextualitzar-lo: el missatge arribava poc després de la visita al Vaticà delpresident dels Estats Units, Donald Trump, al qual el Bisbe de Roma va regalarun medalló amb el símbol de la pau i li va demanar ser instrument de pau.Després de la trobada, Trump en el seu compte de Twitter, expressava les sevesintencions pacificadores que després han quedat en bones intencions.

En el seu missatge el Papa afirma: «És una absurdacontradicció parlar de pau, negociar la pau i alhora promoure o permetre elcomerç d’armes. Qui parla de pau i afavoreix la guerra és un hipòcrita.»Francesc es referia amb força a la hipocresia dels governs a l’horad’implicar-se per tal de cercar una solució: «Aquesta guerra d’allà, aquestaaltra d’ençà, és de debò una guerra per problemes o és una guerra comercial pervendre armes en el comerç il·legal i perquè s’enriqueixin els mercaders de lamort?»

En el Primer Pla d’aquest número de Catalunya Cristiana, lanostra redactora Rosa María Jané recull, entre d’altres, la intervenció de PereOrtega, autor de l’informe La bombolla de les armes i la indústria militar aEspanya, que assegura que el 4% del total de les exportacions de les armesmundial és espanyol. És una xifra important perquè exportem aproximadament4.000 milions d’euros a l’any i ocupem el setè país en el rànquing mundial devenda d’armes. A més violem la llei, perquè estem venent armes a l’AràbiaSaudita, a Turquia, a l’Iran, a països que estan implicats en conflictesarmats.

És cínic que s’invoquirepetidament la llei per resoldre conflictes interns mentre se segueixvulnerant en qüestions d’abast mundial.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!