En una reunió recent del Consell Executiu de la Pontifícia Comissió per a la Protecció de Menors, s’han assignat 230.000 euros per donar suport a diferents projectes de protecció als països més pobres.

Els recursos provenen del Fons Memorare, establert per la Comissió el 2023 per crear capacitat de protecció a l’Església del Sud.

L’objectiu de la iniciativa Memorare és ajudar i col·laborar amb les Esglésies locals d’arreu del món en la formació i el desenvolupament de capacitats per prevenir i protegir els nens i adults vulnerables.

L’assistència se centra en tres àrees: l’acompanyament de víctimes i supervivents, l’aplicació de polítiques de prevenció mitjançant el desenvolupament de programes de prevenció, desenvolupament de directrius i codis de conducta, i la resposta adequada i oportuna a les denúncies d’abusos segons la llei de l’Església.

Com explica el president de la Comissió, el cardenal Seán O’Malley, “és important que a tot arreu l’Església disposi dels recursos i el personal necessaris per aplicar i mantenir salvaguardes sòlides en tots els novells de l’Església”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!