El Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona (CPL) ha atorgat el IX Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica a la tercera edició catalana del Missal Romà (2022) i a l’edició catalana de la Litúrgia de les Hores (2016) pel gran esforç, la ingent dedicació i el treball abnegat que han representat aquests llibres litúrgics, que estan plenament al servei de la celebració i la pregària del Poble de Déu a les diòcesis amb seu a Catalunya. 

El IX Memorial es lliurarà a la Comissió Interdiocesana de Litúrgia (CIL) de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), presidida per Mons. Joan-Enric Vives, arquebisbe-bisbe d’Urgell, i formada pels delegats de litúrgia i de música de les diòcesis catalanes.

El treball que ha fet possible l’aparició d’aquestes obres es deu a la CIL juntement amb totes les persones que durant tots aquests anys han estat elaborant l’edició, sovint de manera anònima i discreta. 

El fet que aquestes obres hagin vist la llum és un reflex ben fidel de l’esperit que va impregnar la vida i la labor en la pastoral litúrgica del bisbe Pere Tena, impulsor de l’elaboració d’aquestes edicions catalanes. 

El Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica

El Memorial va ser creat per mantenir viva la memòria del bisbe Pere Tena (1928-2013), fundador del CPL i pedagog de la litúrgia, per promoure tot allò que ajuda a viure la litúrgia de l’Església en el nostre món actual, i per recordar constantment la importància de la pastoral litúrgica en la vida cristiana.

En les edicions anteriors, el Memorial es concedí a l’Abadia de Montserrat (2015); al bisbe Julián López i al pare Joan Maria Canals (2016); a l’arquebisbe de Puebla, Mons. Víctor Sánchez (2017); a la Parròquia de Santa Eulàlia de Vilapicina de Barcelona (2018); a l’arquebisbe Piero Marini (2019); al P. Juan Javier Flores Arcas, osb (2020); a l’Institut de Litúrgia ad instar Facultatis de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (2021) i al P. Matías Augé Benet, cmf (2022).

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!