El Mater Ecclesiae, el monestir al cor dels jardins vaticans que durant deu anys va ser la casa de Benet XVI, per voluntat de Francesc torna a la seva finalitat original.

El monestir novament esdevé residència dels ordes contemplatius per “sostenir el Sant Pare en la seva sol·licitud quotidiana per tota l’Església, a través del ministeri de la pregària, de l’adoració, de la lloança i de la reparació, i esdevé així presència orant en el silenci i en la soledat”.

Així ho diu un comunicat de la sala de premsa vaticana, que anuncia que Francesc ha pres aquesta decisió i que ha convocat l’orde benedictí de l’abadia de Santa Escolàstica, a la província de Buenos Aires, “que generosament van acceptar la invitació” del Papa.

Joan Pau II va erigir canònicament el 1994 un monestir de monges de vida contemplativa a la Ciutat del Vaticà amb el títol de “Mater Ecclesiae”.

Benet XVI havia expressat el desig de residir-hi després de la renúncia històrica de l’11 de febrer del 2013, per la qual cosa va passar allà els últims anys de la seva vida, assistit pels seus col·laboradors i acompanyant l’Església amb les seves pregàries fins a la seva mort, el 31 de desembre del 2022.

Ara el monestir acollirà sis monges que formaran la comunitat monàstica i començaran a viure al monestir a principis de gener.

El papa Francesc també ha decidit que el Govern de l’Estat de la Ciutat del Vaticà serà responsable de tots els temes amb el monestir Mater Ecclesiae.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!