El Papa ha creat, dins del Dicasteri per a les Causes dels Sants i de cara al proper Jubileu 2025, la Comissió dels Nous Màrtirs-Testimonis de la Fe, per elaborar un catàleg de tots aquells que han vessat la sang per confessar Crist i donar testimoni del seu Evangeli.

“Els màrtirs en l’Església són testimonis de l’esperança que brolla de la fe en Crist i incita la veritable caritat. L’esperança manté viva la profunda convicció que el bé és més fort que el mal, perquè Déu en Crist ha vençut el pecat i la mort”, escriu Francesc en una carta publicada aquest dimecres.

La Comissió prosseguirà la recerca, ja iniciada pel gran Jubileu de l’any 2000, per identificar els testimonis de la fe en aquest primer quart de segle, i continuarà en el futur

El 7 de maig del 2000 els màrtirs de l’Església van ser recordats en una celebració ecumènica, que va aplegar al Colosseu representants de les Esglésies i comunitats eclesials d’arreu del món per evocar, segons Francesc, “la riquesa del que després vaig anomenar ‘ecumenisme de sang’. També en el proper Jubileu ens trobarem units per a una celebració similar”.

Com explica el Papa, aquesta iniciativa no vol establir “nous criteris per a la constatació canònica del martiri, sinó continuar l’enquesta iniciada sobre aquells que, avui dia, continuen sent assassinats simplement pel fet de ser cristians”.

La investigació no només es referirà a l’Església catòlica, sinó que s’estendrà a totes les confessions cristianes.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!