L’Oficina per a les Causes dels Sants de la Conferència Episcopal Espanyola ha participat en el congrés Hospitalitat i santedat de la porta del costat, sobre els màrtirs d’Algèria, organitzat per l’Institut d’Espiritualitat de la Universitat Pontifícia de Comillas i el Comitè Científic Les écrits de Tibhirine.

El congrés ha servit per conèixer molts aspectes d’aquests màrtirs i acompanyar les religioses i religiosos espanyols membres de les comunitats en les quals van viure i oferir la seva vida.

Les jornades s’han celebrat en el cinquè aniversari de la beatificació dels màrtirs d’Algèria, que va tenir lloc el 8 de desembre del 2018 a la catedral d’Orà.

En aquest congrés han participat, entre d’altres, el cardenal Cristóbal López, arquebisbe de Rabat, i Mons. Jean Paul Vesco, arquebisbe d’Alger, després de nou anys al capdavant de la diòcesi d’Orà.

També s’han sentit els testimonis de la Gna. Chantal Galicher, germaneta del Sagrat Cor de Carles de Foucauld, i de la Gna. Lourdes Miguelez, agustina missionera, que vivien a les respectives comunitats a Algèria en el moment en què van ser martiritzades les seves germanes.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!