Martínez Sistach nega que hi hagués tensions en el Sínode de la família

L’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, va fer un balanç positiu aquest dimecres, en una entrevista a Ràdio Estel, sobre el Sínode extraordinari de la família. També va destacar la preparació de la segona part del Congrés Internacional Pastoral de les Grans Ciutats, amb arquebisbes i cardenals titulars de diòcesis amb ciutats de milions d’habitants. El cardenal Martínez Sistach va assegurar que, en les sessions sinodals, hi va haver debat intens, però va negar que es produïssin tensions. “Jo no diria que hi hagués tensions, perquè no va ser tant, sinó que es van expressar parers diferents“, va explicar. En aquesta línia, va definir aquesta primera assemblea sobre la família com “uns entremesos generosos d’un gran àpat que són els dos sínodes, el d’ara i el de l’any vinent ordinari, també tenint en compte que, en al segona part, es parlarà de la vocació i la missió de l’Església en la família i en la societat”.

El cardenal Sistach va dir que el Papa Francesc va convocar aquesta assemblea extraordinària pels reptes que s’han plantejat dins dins l’Esglesia al voltant de la famiíia: “Tenim problemes nous que viuen moltes persones, dins i fora de la família, als quals s’ha de donar una resposta pastoral“. A més, Martínez Sistach va assegurar que el consens de tots els bisbes es basa en la necessitat que la resposta sigui pastoral. A partir de la seva participació en aquest sínode, el cardenal va plantejar la formació i preparació de les persones davant el matrimoni i la família, ja que és fonamental “que el matrimoni duri“. Pel que fa als nous reptes, com ara la comunió dels divorciats tornats a casar i l’acollida als homosexuals, l’arquebisbe de Barcelona va assegurar, a Ràdio Estel, que s’ha d’estudiar cada cas i, a més, va recordar que “el Papa Francesc no pot canviar la Paraula de Déu, perquè l’Església no és ni seva ni de ningú de nosaltres, sinó de Jesucrist”.

Recordem que, com a novetat d’aquest sínode, el pontífex va demanar que es fessin públiques les votacions de tots els bisbes, en tots els punts proposats. A més, Sistach també va destacar la celebració de la segona part del Congrés de Pastoral de les Grans Ciutats, que se celebra els dies 25 i 26 de novembre a Barcelona. Dins aquest esdeveniment, que culminarà “amb una audiència privada concedida pel Papa Francesc el 27 a les 11 del matí”, l’arquebisbe de Barcelona va anunciar una concelebració de l’Eucaristia per al dimarts 25 de novembre a les 19.30 h. a la Basílica de la Sagrada Família, a la qual es podrà accedir gratuïtament amb invitació. Pel que fa al moment polític actual que viu Catalunya, el cardenal va fer seves les paraules del document que van fer públic ara fa uns dies els bisbes catalans a favor del diàleg i la prudència, alhora que va defensar que els cristians exerceixin la seva responsabilitat en la vida pública per aportar serenor i diàleg enmig de les tensions.

Es pot escoltar aquí l’entrevista sencera al cardenal Martínez Sistach.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!