Martínez Sistach destaca el consol i l'esperança com els millors instruments davant la tragèdia aèria del 24 de març

La basílica de la Sagrada Família de Barcelona ha acollit, aquest dilluns, la celebració religiosa per les víctimes de l’accident aeri del vol Barcelona-Dusseldorf de la companyia Germanwings. Ràdio Estel s’ha unit al dol de tots els familiars i amics de les víctimes oferint la celebració religiosa a través de les ones. El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha presidit l’Eucaristia, concelebrada pels bisbes de Girona, Francesc Pardo, i Terrassa, Josep-Àngel Saiz, així com el bisbe auxiliar de Barcelona Sebastià Taltavull. La celebració ha reunit familiars i amics dels 150 morts el 24 de març als Alps francesos, entre ells un important nombre d’adolescents i joves, estudiants de l’’Institut Giola de Llinars del Vallès. Els estudiants, que havien compartit un intercanvi amb algunes de les víctimes, han protagonitzat els primers minuts de la cerimònia, quan han dipositat 150 espelmes a l’altar de la Basílica de la Sagrada Família en homenatge a les víctimes de l’accident d’avió de Germanwings.
La celebració del Funeral d’Estat ha seguit la litúrgia pròpia d’una Missa de difunts, i ha comptat amb la presència d’autoritats encapçalades pels reis d’Espanya, Felip i Letícia, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i el de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, tots dos acompanyats de les seves esposes. Entre els assistents a la missa, també hi havia membres dels cossos d’emergències que van participar a les tasques de rescat, així com representats del govern federal alemany i de Lufthansa, la companyia matriu de la malauradament ja coneguda Germanwings.
La celebració litúrgica ha estat clarament austera, amb el color morat amb el qual es trencava la dinàmica del temps de Pasqua. Un altre element destacable del funeral celebrat avui a la Sagrada Família és el to ecumènic i interreligiós de la celebració, que ha reservat espais a la pregària en grec i en llatí, així com a les paraules de representats de diverses confessions presents a Catalunya.
Durant l’homilia, l’arquebisbe de Barcelona ha expressat el desig de tots els assistents de trobar en la pregària el consol i la pau que Déu dóna en moments de patiment. El cardenal Martínez Sistach també ha citat el Papa Francesc, que es va fer proper als familiars amb el seu condol el mateix dia de l’accident. Durant l’homilia, el cardenal també ha tingut unes paraules dedicades a les víctimes d’altres desgràcies que han esquitxat aquestes últimes setmanes, com és el cas de les víctimes del terratrèmol del Nepal i els immigrants morts a les pasteres del mediterrani.
Després de l’eucaristia ha tingut lloc un acte interreligiós en el que han intervingut Guillem Correa en representació de l’església evangèlica, Jorge Burdman de la comunitat jueva i Mohammed Halhoul Debboun en nom de la musulmana. Així s’han sumat al missatge d’esperança i misericòrdia que ha impregnat tot l’acte. Al final, els Reis, el president Rajoy, el president Mas i el mateix cardenal Sistach han dedicat una llarga estona a saluda tots els familiars de les víctimes presents a la basílica.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!